1. Festivaluri

Concertele pentru familie devin din ce în ce mai populare. Însă, muzica ce rulează la un anumit volum care pare a fi suportabil pentru un adult, poate să afecteze cu ușurință auzul copilului tău pentru toată viața. Nu uita că la orice concert sau festival urechile celor mici, dar și ale tale pot fi afectate ireversibil într-un interval de doar cinci minute.

2. Focuri de artificii

Chiar și sunetele scurte, de înaltă intensitate, precum focurile de artificii, pot cauza pierderea permanentă a auzului. Ține copilul departe de sursa de zgomot și ia în considerare folosirea căștilor de protecție de către cei mici.


3. Evenimente sportive

Îți amintești de celebra mamă Amy Huberman când o ținea în brațe pe micuța Sadie care purta o pereche de căști de protecție roz bombon în timpul meciului? Sau de micuțul fan a șoferului de de formula 1 Kimi Räikkönen, care arăta cool în timp ce purta căștile de protecție cu Ferrari? Nu sunt doar adorabile, ci sunt și niște accesorii de protecție indispensabile pentru copilul tău la acest tip de evenimente sportive.

4. Călătorii

Atenuarea zgomotului nu se referă doar la protecția auzului celor mici, ci reprezintă mai mult decât atât. De exemplu, atunci când călătorești, zgomotul unui avion în timpul decolării, sunetul cărucioarelor de băuturi sau zgomotele din trafic se află în fruntea listei de factori care trebuie să îi facă pe părinți să apeleze la mijloace de protecție a auzului pentru cei mici.

5. Acasă

Există o mulțime de sunete dăunătoare chiar și în locuința ta, de la radio, televizor, aspirator, electrocasnice de bucătărie, mașina de tuns iarba și până la sunetele generate de reparațiile casnice sau a lucrărilor de foraj. Cercetările arată că jucăriile ce emit sunete sunt o cauză bine-cunoscută a pierderii sau diminuării auzului la copii.

6. Sensibilitate crescută

Bebelușii și copiii sunt foarte ușor deranjați chiar și de sunetele nedăunătoare, deoarece urechile acestora sunt mult mai sensibile în captarea sunetelor. Acestea pot cauza surescitare, stări de agitație și crize de plâns. Majoritatea bebelușilor sunt predispuși la surescitare din cauza zgomotelor. Căștile antizgomot sau dopurile de protecție au un efect extrem de benefic asupra bebelușilor, oferindu-le liniște.

Ce tip de protecție auditivă este potrivită pentru cel mic?

În funcție de vârsta copilului tău, poți alege căștile antifonice sau dopurile pentru urechi potrivite. Unul dintre liderii de piață în domeniul protecției auzului este compania olandeză Alpine Hearing Protection. Au peste 20 de ani de experiență în protecția exclusivă a auzului și au câștigat mai multe premii, fapt ce vă asigură că achiziționați un produs de calitate.
Aceștia îți pun la dispoziție căști și dopuri pentru urechi în dimensiuni diferite, potrivite pentru copii mici de la vârsta de 3 luni până la vârsta de 12 ani. Compania oferă, de asemenea, căști de protecție pentru adulți, potrivite de la 12 ani în sus, aceasta îți mai pune la dispoziție și sfaturi detaliate asupra dispozitivelor de protecție auditive potrivite pentru micuțul tău. www .alpinehearingprotection.co.uk